Annoncering på Facebook – Ny komplet 2023 guide til FB Ads

Brug Facebook-annoncering til at styrke din online marketingindsats. Hvad er annoncering, og hvordan kan du skabe værdi med det? Det kan være bedst at hyre et professionelt bureau til at håndtere denne sag.

Facebook-annoncering er en effektiv måde at nå ud til dine kunder, hvor de bruger det meste af deres tid. Med over 2 milliarder aktive brugere er Facebook verdens største sociale platform og giver en unik mulighed for at skabe forbindelse til din målgruppe. Husk at tid er penge, så det er vigtigt at skabe indhold, der er fængende og engagerende. Facebook-annoncering kan være en god måde at nå ud til potentielle kunder.

Her ser vi nærmere på, hvordan du får mest muligt ud af denne platform. Så giver vi dig omfattende viden om FB-marketing samt tips og tricks til at hjælpe dig med at få succes. Derudover, hvis du har brug for hjælp til dette, kan du altid kontakte et digitalt marketingbureau som H media – vi ved præcis, hvad der er hot på Facebook lige nu, og hvordan du bedst navigerer i annoncejunglen.

Hvad er Facebook annoncering?

Der er mere end 2,8 milliarder Facebook-brugere på verdensplan, hvilket gør Facebook-annoncer til et ekstremt kraftfuldt marketingværktøj med stor rækkevidde. Langt størstedelen af ​​deres omsætning kommer fra annoncer, omkring 98-99%.

Deres omsætning i 2019 var $70,7 milliarder. Dette var en betydelig stigning i forhold til deres omsætning i 2018, som var $62,7 milliarder. Disse annoncer præsenteres for brugerne på forskellige måder; for eksempel på deres feeds, under videoer eller i historier.

Facebook Business Manager er et værktøj, der giver dig mulighed for at administrere din Facebook-annoncering, vælge hvilke platforme du vil annoncere på, og sætte et annonceringsbudget. FB-annoncering er en form for betalt markedsføring på sociale medier, der giver virksomheder mulighed for at placere annoncer på FB-platformen for at øge synlighed og nå ud til potentielle kunder.

Budgettet for en annoncekampagne kan bestemmes ud fra det ønskede antal interaktioner eller målgruppens rækkevidde. Jo højere budget, jo større synlighed.

Den store sociale platform kendt som Facebook ejer også en række andre populære platforme, såsom Instagram og Whatsapp. Derfor kan du også lave effektive Instagram-annoncer. Derfor sker FB-annoncering ikke kun på Facebook selv, men også på andre sociale platforme. Facebook samarbejder også med tredjeparter via deres Audience Network.

Der er mange muligheder for at bruge Facebook-annoncering til at nå dit målmarked for produkter som kaffemaskiner og espressomaskiner. En vigtig grund til at begynde at bruge FB-annoncering og inkludere Instagram-annoncer i din markedsføring er, at dine konkurrenter sandsynligvis allerede gør det.

Hvis du vil sikre dig, at du ikke bliver efterladt, kan du starte i dag. På den måde er du med på rejsen fra begyndelsen.

Målrettet kommunikation og markedsføring

Facebook har en masse data om os alle. Vores online aktivitet efterlader et digitalt fodaftryk, som kan følges og overvåges af andre. De ved, hvor vi bor, hvad vi interesserer os for, hvem vi skriver med – og meget, meget mere.

Der er stadig muligheder for at nå ud til din målgruppe gennem Facebook-annoncer, selvom du har et nicheprodukt. Den sociale platform er en af ​​de største online platforme for annoncering, og giver derfor gode muligheder for at nå din målgruppe. Har du brug for hjælp til Facebook-annoncering, så udfyld venligst vores kontaktformular.

Vi hjælper dig gerne med at navigere i denne form for markedsføring. Eller hjælpe dig med spørgsmål som “Hvor meget koster Facebook-annoncering? “.

Skab værdi gennem Facebook Ads

Med FB annoncering øger du dine chancer for at få flere konverteringer, da du gennem annonceringen gør opmærksom på din virksomhed og dens produkter eller services. Ved at bruge FB-annoncering er der større sandsynlighed for, at du får folk til at lægge mærke til din virksomhed, og hvad den har at tilbyde, hvilket kan føre til flere konverteringer.

Digital markedsføring bør omfatte strategier til interaktion med potentielle kunder gennem sociale medieplatforme. Betalt markedsføring gør mere end bare organisk markedsføring – uanset om du kan lide det eller ej. Det er vigtigt for virksomheder at fokusere på organisk trafik, når det kommer til SEO for at se en stigning i deres konverteringsrate.

Du ved det måske selv. Jo flere gange du bliver udsat for et produkt, for eksempel en espressomaskine, som du overvejer at købe, jo større er sandsynligheden for, at du køber det. Den Facebook-annoncering, du laver, har den effekt, at den påvirker din målgruppe ved at gøre opmærksom på dine produkter. Hvis du tilbyder dyre produkter, der kræver mange overvejelser, er det vigtigt at påvirke kunden i højere grad, end det er nødvendigt for billigere produkter, der ikke kræver de store overvejelser.

Gennem Facebook markedsføring øger du ikke kun dit salg, men øger også din virksomheds synlighed gennem leadgenerering. Det gælder ikke kun på Facebook, men også på andre online platforme såsom Instagram. Et eksempel på hvordan du kan øge kendskabet og klikraten på Google AdWords og i de organiske søgeresultater på Google er ved at bruge markedsføring og FB annoncering.

Jo mere synlig din virksomhed er for potentielle kunder, jo større sandsynlighed er der for, at de klikker på din side frem for din konkurrents.

Facebook Pixel

Facebook Pixel er et værktøj designet til at hjælpe virksomheder med at spore deres brugeres adfærd på tværs af hjemmesider og optimere deres Facebook-markedsføring. I praksis fungerer Facebook-pixlen som en lille kode, der integreres på den pågældende hjemmeside eller via Google Tag Manager. Denne kode giver mulighed for at indsamle og udtrække data om de besøgende, som så kan bruges til at skærpe din Facebook-strategi.

De indsamlede data – som kan omfatte alt fra de sider, brugere besøger, til deres adfærd på siden – bruges derefter til at målrette Facebook-reklamer mere effektivt. Facebook Pixel er et analyseværktøj, der kan bruges til at måle effektiviteten af ​​din FB-annoncering ved at give dig mulighed for at forstå brugernes adfærd på din hjemmeside.

Alle de data, der indsamles og behandles, kan efterfølgende bruges til kun at målrette din FB-annoncering til de personer, der har vist interesse for din virksomhed ved at besøge din hjemmeside.

Dette giver dig mulighed for mere effektivt at bruge dit annonceringsbudget og nå ud til potentielle kunder, som er mere tilbøjelige til at være interesserede i dine produkter eller tjenester. Med det rigtige kursus kan du optimere din hjemmeside til søgemaskineplacering, så potentielle kunder er mere tilbøjelige til at finde og klikke på din side frem for din konkurrents.

Det er vigtigt at have styr på SEO og linkbuilding, hvis du vil have succes med din hjemmeside på søgemaskinerne. Linkbuilding er processen med at skabe og erhverve links til din hjemmeside fra andre hjemmesider.

Ved at bygge links til dit websted, kan du forbedre dit websteds synlighed og placering i søgemaskinerne, hvilket i sidste ende kan føre til mere trafik og kunder. Hvis du ikke har kontrol over din linkbuilding, er det usandsynligt, at søgemaskinerne vil se dit websted som autoritativt. Læs her om linkbuilding.

Vælg de rigtige målgrupper for din Facebook marketing

Som annoncør på Facebook har du mulighed for at målrette din annoncering og markedsføring til en bestemt målgruppe, som du har defineret. Der er et væld af data til rådighed for at hjælpe dig med at vælge din målgruppe. Med alle disse data kan det nemt blive en række meget brede målgrupper. Dette kan dog gøre det svært at fokusere på en bestemt gruppe.

Det anbefales at fokusere på tre af de mest konverterende målgrupper: Besøgende på din hjemmeside, E-mail-liste og Fans.

Disse målgrupper kan oprettes i Facebook Audience. Brugerne i disse tre målgrupper er dem, der har størst sandsynlighed for at foretage et køb eller engagere sig i dine annoncer, baseret på deres tidligere interaktioner med dit brand.

Du bør undersøge for at få flere potentielle kunder på Facebook. Du kan også segmentere din Facebook-annoncering efter mere traditionelle kriterier såsom køn, alder, sprog og demografi.

Når du planlægger dit annoncebudget, er det vigtigt at målrette din målgruppe omhyggeligt, så du ikke spilder dine penge. Det er dumt at sende annoncer rettet mod børn, når du forsøger at sælge en kaffemaskine. Facebook er især nyttig til at målrette potentielle kunder, da platformen foreslår grupper, der kan være interesserede i dine produkter eller tjenester.

Ved at rette din annoncering mod disse grupper kan du nå dit målmarked mere effektivt. Hos H Medier kan vi hjælpe dig med at identificere den rette målgruppe for din virksomhed. Har du brug for hjælp til din markedsførings- eller SEO-strategi, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne med et kursus eller projekt.

Placering

Når du bruger FB annoncering, er det vigtigt at tage højde for din målgruppes placering. Der er fire forskellige placeringer for dine annoncer: “Mobilnyhedsfeed”, “Desktop-nyhedsfeed”, “Desktop højre kolonne” og “Publikenetværk”. Audience Network er den mest populære placeringsmulighed, men den er ofte i tvivl.

Audience Network er en platform, der giver dig mulighed for at annoncere til folk på tværs af forskellige apps og websteder. Det er her, du kan drage fordel af platforme som Instagram og WhatsApp. Audience Network udvider konstant sin inklusion af tredjepartsplatforme for at udvide rækkevidden af ​​dine annoncer. I en undersøgelse blev det observeret, at konverteringsraterne var 8 gange højere, når folk blev eksponeret for annoncer på tværs af forskellige kanaler, i modsætning til kun én.

Strategien resulterer derfor i effektiv leadgenerering og flere besøgende på hjemmesiden. Kan du for eksempel give mig et kort overblik over din forskning? I betragtning af at de fleste mennesker får adgang til din hjemmeside via mobile enheder, giver det mening at fokusere din Facebook-annoncering på mobile platforme. I betragtning af, at 80 % af brugerne kun tilgår tjenesten via en mobiltelefon, er det klart, at mobilannonceplacering er afgørende på dagens marked – både på Facebook og Instagram.

Desktopplacering er ikke en spildt investering, da de resterende 20% af folk, der bruger tjenesten fra deres computer, stadig er udsat for FB-annoncering. Denne fordeling kan dog variere afhængigt af placering. På dit primære marked kan der være flere mennesker, der bruger enten stationære eller mobile enheder.

Annonceformater​

Der er mange forskellige muligheder at vælge imellem, når det kommer til at formatere dine opslag til Facebook-annoncering. Det er vigtigt ikke kun at vælge den rigtige placering til din annonce, men også at vælge et annonceformat, der passer til dit ønskede resultat. Det samme princip gælder for både Facebook og Instagram. Det kan være salg, øget eksponering eller andet.

Der er mange formater at vælge imellem, men grundlæggende er de alle forskellige kombinationer af tekst, billeder og video. Forklaringen er dog noget forenklet. Lad os se nærmere på de formater, du kan bruge med Facebook-annoncering.

Det enkleste format til Facebook-markedsføring er en annonce med et enkelt billede. Du vil gerne vælge et enkelt, iørefaldende billede af dit produkt eller brand, som du vil bruge her, sammen med et par linjer med tekst. Dette format er også meget alsidigt, da det kan bruges i en række forskellige sammenhænge.

Det er derfor ikke kun muligt at se nyheder på feedet, men man kan også finde dem på andre platforme som f.eks. Instagram, Messenger, Marketplace og Stories er alle populære funktioner på den sociale medieplatform. Det samme gælder for enkeltvideoformatet, som kan placeres næsten lige så mange steder som et billede. Det fungerer på samme måde, som du skal vælge en fængende video og have tilhørende tekst.

Der er ingen signifikant forskel mellem at bruge video- eller fotoreklamer på Facebook eller Instagram, når du tilgår disse platforme via mobile eller stationære enheder. Nu kommer vi til et af de mere spændende Facebook-annonceformater, nemlig karruselformatet. Dette format giver annoncører mulighed for at fremvise flere produkter eller billeder i en enkelt annonce, og det er en fantastisk måde at fange opmærksomhed og fremvise en række forskellige tilbud.

Ved at bruge dette format kan du: Nyhedsfeedet på dit websted kan vise op til 10 billeder eller videoer i en enkelt annonce.

Hvert billede eller video er knyttet til en separat URL. Karruselformatet giver mere plads til indhold i en enkelt annonce, så du kan bruge dette format til at fremhæve forskellige produkter eller fortælle en historie om dit brand. Brugere har mulighed for selv at rulle gennem karrusellen for at lære mere om din virksomhed. Dette giver dem mulighed for at få mere information om, hvad du laver, og hvordan det kan gavne dem. Dette format er ikke så alsidigt som et billede eller en video, men det kan stadig bruges flere steder.

Det vises oftest i Instagram-annoncer. Karruselformatet er f.eks. Denne sætning er almindeligt brugt i nyhedsfeeds, på markedspladsers websteder og på Instagram. Det endelige overordnede format er det mindst alsidige med hensyn til mediekompatibilitet, men det mest fordybende med hensyn til brugeroplevelsen. Dette er Samling- eller Collection-formatet, hvor det er muligt at se flere billeder på én gang. Dette format kan findes på nyhedsfeeds og Instagram-historier og -feeds.

Samlingsformatet er det mest omfattende format til Facebook-annoncering af alle ovenstående muligheder. Selvom der er få placeringsmuligheder, giver dette format den mest omfattende dækning af dine annoncer. En samlingsannonce indeholder et coverbillede eller en video efterfulgt af fire produktbilleder. Når en bruger klikker på en annonce, vil de blive omdirigeret til en Lightning-oplevelse.

Lightning Experience er den mest interessante del af pakkeannonceformatet. Det giver brugerne mulighed for at interagere med annoncer på en mere naturlig måde og giver også mere kontrol over annonceoplevelsen.

Det er en landingsside i fuld skærm, der øger engagementet og vækker interesse for dine Facebook-annoncer. Lightning Experience giver skabeloner som Storefront eller Customer Access, som du kan bruge som udgangspunkt, og så kan du skabe en unik, brugerdefineret oplevelse. Med Lightning-oplevelsen kan brugere se videoer, gennemse billeder, udfylde formularer eller udforske produkter. Der er en masse nye funktioner på Instagram, som du kan udforske. Prøv dem eller tag et kursus for at lære mere om dem.

Nye annonceformater

Ligesom deres almindelige app på telefonen, opdaterer de konstant deres Facebook-annonceplatform med nye funktioner. Det er derfor vigtigt at følge udviklingen af ​​platformen for at se, om der er tilføjet nye og smarte funktioner, der kan bidrage til effektiviteten af ​​ens FB-promovering. Facebook marketing har fået et løft med muligheden for at annoncere i den populære Messenger-beskedapp.

Dette giver en ny vej til marketingindsats og kan hjælpe med at nå ud til et bredere publikum. Denne funktion er designet til at give moderne, personlig rådgivning eller vejledning. Du kan bruge Messenger til at etablere tættere kontakt med individuelle forbrugere, uddybe dit forhold til dem og potentielt øge leadgenereringen.

Der er flere statistikker, som viser, at de fleste foretrækker at kommunikere med en virksomhed via en chatfunktion eller e-mail, frem for at ringe og tale med et menneske i telefonen. Denne funktion vil især være nyttig for virksomheder som ejendomsmæglere, forsikringsselskaber, banker osv. Fordi de alle gerne vil have tæt kontakt med kunderne. For at drage fordel af denne funktion vil det være tilrådeligt at oprette en chatbot.

Dette ville give botten mulighed for at besvare grundlæggende spørgsmål, som kunder måtte have. Messenger-integrationen giver dig mulighed for at indsætte en call-to-action-knap på dine Facebook-annoncer, som sender en besked til din målgruppe. Denne knap giver forbrugerne et direkte link til at kontakte virksomheden. Ved at trykke på denne knap kommer brugeren i direkte dialog med virksomhedens chatbot.

Chatbotten vil være i stand til at hjælpe brugeren med deres forespørgsler. Dette giver brugerne mulighed for at finde svar på deres spørgsmål uden at skulle kontakte kundeservice. Muligheden for direkte at integrere produkter i annoncer, i form af produkttags, er et nyt tiltag. Vi arbejder hårdt på at blive stedet for både at opdage og købe nye produkter, der overgår Google.

Som følge heraf er det nu nemmere at inkludere links til produkter i dine annoncer og opslag på både Facebook og Instagram. I praksis fungerer dette ved at forbinde et produktkatalog fra din netbutik. Dette kan gøres relativt nemt via shopping platforme som Shopify eller Woocommerce. Begge platforme har integrationer, der kan sættes op med få klik. Når dette er gennemført, kan al produktinformation hentes fra feedet, på samme måde som Pricerunner gør.

Når du har alt sat op, kan du tagge produkter fra din webshop i dine opslag, ligesom du tagger folk på billeder. Du vil også have mulighed for at indsætte flere produkter i et enkelt opslag eller annonce. Disse produkter vil blive vist i en lille karrusel under indlægget og vil linke direkte til produktsiden på din webshop. Produkttags fungerer også på Instagram, så du bedre kan organisere og holde styr på dine produkter.

En lille informationsboks vil dukke op oven på billedet, som indeholder produktets navn og pris. Tagget ser ud, som om det taggede en person på billedet.

Annoncering på Instagram gennem Facebook Ads

Som vi har diskuteret før, er det ikke kun effektivt at annoncere på Facebook, men også på andre platforme. Hvis du vælger et mål, der understøtter Instagram, når du opretter din annonce, vil du også kunne annoncere på Instagram gennem Facebook-annoncer. Som vi har diskuteret, er Facebook Ads en form for annoncering, der strækker sig på tværs af mange forskellige platforme, inklusive dem, der ejes af Facebook og dets datterselskab, Meta.

Der er flere grunde til, at annoncering på både Instagram og Facebook giver mening på samme tid, og det er derfor, mange virksomheder gør det.

Først og fremmest fungerer FB-annoncer bedst, når der er en mangfoldig pulje af potentielle kunder at vælge imellem. Når du annoncerer på både Facebook og Instagram, kan dine annoncer nå ud til et bredt publikum til en lav pris. Hvis du for eksempel annoncerer for en kaffemaskine, kan du nå ud til rigtig mange mennesker, der er interesserede i at købe den.

Mange brugere besøger Instagram dagligt, hvilket gør annoncering på Instagram til en ideel mulighed for at gøre din virksomhed mere synlig. En tredjedel af de mest sete historier på Instagram kommer fra virksomheder.

For eksempel kan virksomheder bruge Instagram til at nå ud til et stort publikum. Hvis du ikke har tid, behøver du ikke oprette en Instagram-konto til din virksomhed. Din Facebook-side kan fungere som platform for din annoncering på Instagram. Instagram-opslag eller historier kan bruges til at promovere dit indhold til en målgruppe, svarende til Facebook-annoncer.

Instagram annoncering kan bruges til at målrette eksisterende følgere – med andre ord kan virksomheden nå nye potentielle kunder, som måske ellers ikke er opmærksomme på dem. Instagram giver nemme måder at dele dine historier på via FB-annoncer. Brug af disse metoder kan hjælpe dig med at nå dine forretningsmål.

For eksempel kan du oprette annoncering i form af billedannoncer, videoannoncer, karruselannoncer, historieannoncer og annoncer i Explore, den eneste grænse er din fantasi.

Brug af en udforsk-annonce kan være en god måde at nå ud til brugere, der er interesserede i at udforske nyt indhold. Dette giver dig mulighed for at udvide din rækkevidde, da du kan komme i kontakt med potentielle kunder, som måske ikke har været opmærksomme på din virksomhed tidligere.

Det er smart, ikke?

Storyannoncen er også en god ting at bruge, da det er et fuldskærms kreativt format, hvilket betyder, at brugeren kun ser din annonce på skærmen.

Hvis du er interesseret i at få et Facebook-reklamebureau til at tage sig af din virksomheds FB-annoncering, gør vi det gerne. Du kan altid kontakte os lige her.

Annonce Design

Godt annonce- og marketingdesign kan være meget subjektivt. Der er dog visse elementer, der universelt anses for at være effektive, såsom et klart og kortfattet budskab, stærke billeder og en opfordring til handling.

Som virksomhed handler det om at finde din visuelle identitet (billeder, animationer og videoer) og bruge den i dine annoncer, så der er en sammenhæng mellem annoncen og hjemmesiden. Det er essentielt for virksomheder at have en god overskrift på deres Facebook-annoncer, da det ofte er det første, og nogle gange det eneste, brugerne ser. Det er derfor afgørende, at din overskrift er fængende og vil generere klik.

Facebook-annoncering giver dig mange kreative muligheder for at gøre dine annoncer unikke og målrettede. Hvis du kører en annonce med et billede, er det vigtigt at have et spændende billede af høj kvalitet, der er relevant for din virksomhed. Dette vil hjælpe med at fange brugerens opmærksomhed. Det er også muligt at annoncere ved hjælp af videoer, som kan være med til at fange brugerens opmærksomhed mere effektivt.

Der kan virkelig bruges meget tid på godt design til Facebook-markedsføring, men det er vigtigt at holde det enkelt og spændende nok at klikke på, for at give sig selv bedre chancer for at generere leads. Det er vigtigt at have billeder og videoer af høj nok kvalitet på Instagram, da det er et meget visuelt medie.

Det er vigtigt med en god overskrift, da det er det første, brugerne vil se. Overskriften skal være mindeværdig, engagerende og klikfremkaldende uden at være en clickbait-overskrift.

Er dine annoncer relevante?

Hvis du laver annoncer, der ikke er relevante eller indbydende for din målgruppe, bliver du straffet af Facebooks algoritme. Hvis dine annonceringsomkostninger stiger, kan det skyldes dette. Facebook vil sænke dine annoncers prioritet, hvis de har lav kvalitet. Hvis du ikke fokuserer på at skabe godt, fængende indhold til dine Facebook-annoncer, ender du med at spilde dine penge.

Tidligere brugte Facebook en relevansscore til at måle, hvor relevant en annonce var for den målgruppe, som virksomheder sigtede efter at nå gennem deres Facebook-markedsføring. Annoncen fik en score på 1-10, hvor 10 var den bedst mulige score.

Resultatet kom fra de kommentarer, Facebook modtog på den pågældende annonce. Jo mere positiv feedback en elev får, desto højere bliver deres score. Og prisen på annoncerne er her beregnet ud fra deres ydeevne. Jo mere målrettet en annoncekampagne er, jo dyrere plejer den at være. Annonceringsomkostningerne blev bestemt af, hvor relevante annoncerne var.

Relevansscoren for dine Facebook-annoncer er blevet erstattet med en diagnose om annoncerelevans. Evnen til at diagnosticere annoncerelevans kan hjælpe dig med at forstå, om dine annoncer forbinder med din tilsigtede målgruppe. Hvis dine annonceringsmål ikke bliver opfyldt, kan du bruge diagnosen annoncerelevans til at få et indblik i, hvor du skal justere dine annoncer for at opnå bedre resultater.

Der er tre måder at vurdere effektiviteten af ​​din Facebook-annoncering og optimere dine annoncer til fremtiden: (1) Se på din annonces ydeevne i annonceauktionen i den valgte periode; (2) Se på, hvordan din annonces målretning har fungeret over tid; og (3) Brug Facebooks annoncediagnosticeringsværktøj.

  • Kvalitetsrangering: Herunder kan du se, hvordan netop din annonce er af kvaliteten i forhold til andre annoncer, der konkurrerer om samme målgruppe som dig.
  • Denne diagnose giver dig mulighed for at se, hvordan din annonces forventede interaktionsrate er sammenlignet med andre annoncer, der er målrettet mod den samme målgruppe.
  • Her kan du se, hvordan din forventede konverteringsrate er i forhold til andre annoncer, der har samme optimeringsmål og målgruppe. Dette vil give dig en idé om, hvor din annonce placerer sig i forhold til konverteringsrate.

Hvad koster Facebook annoncering?

Der er mange faktorer, der påvirker prisen på Facebook-annoncer. For det første er det nødvendigt at forstå, at Facebook skal ses som en auktion, hvor priserne ikke er fastsat på forhånd. Det er svært at give et skøn over omkostningerne uden at vide mere om den konkrete situation. Måden det fungerer på er, at du afgiver et bud på, hvad du vil betale for, at din annonce vises på Facebook og når ud til din målgruppe.

Alternativt kan du lade Facebook gøre det for dig. Som vi tidligere har været inde på om emnet din annonce, spiller kvalitet en rolle, når det kommer til prisen og dermed Facebooks annonceringsomkostninger. Kvaliteten af ​​din FB-annoncering bliver som nævnt bedømt ud fra den relevansscore du opnår. Din annonces relevans for din målgruppe er vigtig. Du får en højere relevansscore, og derfor en lavere pris, hvis målgruppen reagerer positivt på din annonce, såsom at like eller dele den.

Hvis din målgruppe reagerer negativt på din annonce, fx ved at rapportere den, vil din relevansscore blive sænket, og prisen på din annonce stiger. Tiden på året påvirker også prisen på dine annoncer. Der er specifikke perioder, hvor virksomhedernes efterspørgsel efter annoncer er størst. I disse perioder er det dyrere at annoncere. Når du overvejer din Facebook-strategi, er det vigtigt at tænke grundigt over, hvad du vil opnå, og hvordan du bedst kan gå frem for at opnå det. Der er en række faktorer at overveje, såsom din målgruppe, den type indhold du vil dele, og hvor ofte du vil poste.

Husk på, at din Facebook-strategi skal være skræddersyet til dine specifikke mål, og at det, der virker for én virksomhed, måske ikke fungerer for en anden. Med det i tankerne skal du tage dig tid til nøje at overveje dine muligheder, før du træffer nogen beslutninger. I julen er der mange, der leder efter gaver, så det er et ideelt tidspunkt at markedsføre sine produkter.

Omkostningerne ved Facebook-annoncering er højere på dette område. Prisen på Facebook-annoncering er påvirket af den målgruppe, du vælger at målrette din annonce til. Når flere annoncører retter sig mod den samme målgruppe, vil omkostningerne ved annoncering være højere.

Hvis du kan definere din måldemografi relativt specifikt, kan du sænke dine priser, hvilket er en stor fordel. Jo mere snævert du definerer dit målmarked, jo færre virksomheder vil du konkurrere med. Hvis du har spørgsmål til, hvor meget Facebook-annoncering koster, så kontakt os venligst.

Rapportering og Tracking med Facebook annoncering

Med indbyggede måleværktøjer i Business Manager bliver din FB-annoncerapportering krystalklar. Når du gennemfører marketingkampagner, er det vigtigt at overvåge effektiviteten af ​​dine annoncer for at måle deres effektivitet. Her kan du fx nemt se… Antallet af likes, du modtager på din kampagne, eller mængden af ​​tid, folk bruger på at se dine videoer, kan give dig en idé om, hvor vellykket din kampagne er.

Disse målinger kan analyseres yderligere i forhold til faktorer som alder, køn og enhedstype. Business Manager-værktøjet på Facebook giver et overblik over alle dine annoncekampagner, hvilket gør det nemt at spore din præstation. Her kan du se ting som samlet brugt budget og pris pr. resultat, både for kampagner og for annoncegrupper og individuelle annoncer.

I Business Manager kan du få adgang til data fra en række forskellige målekategorier. Disse data kan hjælpe dig med at spore og analysere din virksomheds præstation over tid. Kategorierne på dit dashboard kan slås til og fra, så du kun kan se de data, du er interesseret i. Pixel gør det meget nemt at spore din placering. Pixel giver dig mulighed for at måle konverteringer på alle enheder, så du bedre kan forstå, hvordan dine Facebook-annoncer påvirker konverteringsraterne.

Pixel giver dig også mulighed for at optimere leveringen af ​​annoncer kun til de personer, der har vist en tilbøjelighed til at udføre handlinger. Med andre ord kan du målrette dine annoncer mere effektivt til personer, der er mere tilbøjelige til at foretage den ønskede handling. Alt dette gøres med de data, som Pixel automatisk indsamler gennem sporing på tværs af websteder.

iOS 14 påvirkning på Facebook annoncering

Da Apple præsenterede iOS 14 i 2020, inkluderede den nye software store ændringer i, hvordan apps er i stand til at spore brugere på tværs af sider og apps. Apple giver forbrugeren et valg om at tillade sporing eller ej, i stedet for at aktivere det som standard. Ifølge Facebook vil de kommende iOS 14-softwareændringer påvirke, hvordan konverteringshændelser kan måles i fremtiden.

Dette refererer til antallet af personer, der er blevet eksponeret for en annonce og er gået i gang med at foretage et køb. Den nye opt-in-politik for datasporing betyder, at mange flere mennesker sandsynligvis vil stoppe med at lade sig spore. Effektiviteten af ​​Facebook-markedsføringskonverteringer vil lide, hvis færre mennesker lader sig spore.

Facebook har besluttet at håndtere disse ændringer ved at fortsætte med at behandle konverteringer fra iOS 14-enheder ved hjælp af samlet hændelsesmåling. Det betyder, at antallet af konverteringshændelser, som domæner kan måle, er reduceret til otte. Ifølge Facebook er de i stand til at overholde Apples nye iOS 14-regler og samtidig fortsætte med at køre effektive FB-annoncer.

Den bedste korte guide til Facebook annoncering

Indtil videre har du læst et langt indlæg om størrelsen af ​​Facebook-markedsføring. Selvom det kan være meget information at tage til sig, er det vigtigt at blive informeret om dette emne, hvis du vil have succes med markedsføring på Facebook. Lad det ikke afskrække dig. Hvis du begynder at arbejde på dit projekt tidligt, vil du opleve, at alt skrider gnidningsløst og hurtigt frem.

Hvis du er i tvivl om, hvilken FB-annoncetilgang du skal tage, eller har spørgsmål om, hvad der vil fungere bedst for din virksomhed, så udfyld venligst vores kontaktformular. Vi vil meget gerne chatte med dig om det. Nu hvor vi har en god forståelse af det grundlæggende i Facebook-annoncering, lad os gå videre til noget sjovere. Vi har samlet, hvad vi mener er den bedste korte guide til Facebook-annoncering.

Trin for trin guider vi dig på en enkel og overskuelig måde. Hvis du er interesseret i at lære mere om, hvordan du bruger sociale medier effektivt, kan du læse vores guide til gode strategier på SoMe.

  • Opret en annoncekonto til din Facebook annoncering

Det er en velkendt sag, at du skal have en annoncekonto for at oprette annoncer til din virksomhed. Før du opretter en annoncekonto, er det en god idé at identificere, hvem der skal have administratorrettigheder eller adgang til kontoen. Dette vil sikre, at kontoen administreres korrekt, og at kun autoriserede personer har adgang til den. Du skal have et betalingskort klar ved hånden for at kunne starte din Facebook-annoncering.

For at komme i gang med annoncering på Facebook kan du følge deres fremragende guide her: https://www.facebook.com/business/ads/account-setup.

Dette vil lede dig gennem processen med at tilføje din annoncekonto til Facebook Business Manager.

  • Opret og installer en pixel til din Facebook annoncering

Når din konto er oprettet, skal du oprette en pixel. Pixelen er den, der indsamler data om alle de brugere og kunder, der på den ene eller anden måde interagerer med din virksomhed og dit brand. Pixelen hjælper dig også med at spore din målgruppe – det er derfor ekstremt vigtigt at få den sat op og installeret korrekt. Se denne video og følg trinene for at tilføje pixels til din Facebook-markedsføring. Dette vil hjælpe dig med at spore konverteringer og optimere dine kampagner.

  • Hvilke kampagner skal du have i dine Facebook ads?

Alle annoncer på din FB annoncekonto tilhører en kampagne, og kampagner kan optimeres efter forskellige begivenheder. Ønsker du at sælge produkter, kan du fx vælge at “købe” dem. Vi anbefaler at navngive disse kampagner “Konverteringskampagne”. Det kan også være, at du har delt et meget vigtigt opslag på din side, og ønsker du mere interaktion, kan du fx vælge både “Interaktion” og “Trafik”.

Førstnævnte kunne henvise til den trafik, der kommer til dit websted. Det anbefales, at du opretter separate kampagner til forskellige begivenheder, så du i eksemplet ovenfor har tre kampagner: en konverteringskampagne, en indholdsinteraktionskampagne og en trafikkampagne.

Der er tre hovedkampagner, du kan bruge til at optimere din Facebook-annonceringsindsats: konvertering, brandbevidsthed og rækkevidde. Hver kampagne er optimeret til en anden begivenhed, så du kan vælge den, der passer bedst til dine mål. Der er mange andre muligheder, som du kan forbedre – for eksempel kan du også samle leads til nyhedsbreve.

  • Din første Facebook annoncering

Der er nogle væsentlige elementer, du skal overveje, før du starter dine første annoncer. Når det kommer til at bruge penge, er det vigtigt at være smart omkring det. Det betyder, at vi altid stræber efter at optimere annoncerne så meget som muligt, så vi får det bedste valuta for pengene. Hvis du er en relativt ny virksomhed, eller du aldrig har sporet noget før, ved du måske ikke, hvor du skal starte, når det kommer til at spore dine data.

Det betyder, at du ikke har nogen data om din målgruppe. Når du vil målrette en bestemt målgruppe med din Facebook-annoncering, er det en god idé at starte med en bred målgruppe og derefter indsnævre den til din specifikke målgruppe.

På denne måde vil du være i stand til at nå ud til de mennesker, du ønsker at nå uden at spilde din tid og penge på at reklamere til folk, der ikke er interesserede i det, du har at tilbyde. Du kan med fordel indstille følgende i finishen:

Geografi: Vælg en adresse til din butik, der giver mening for dig. Er du restaurant, kan du vælge en radius, hvor du også leverer eller har andre lokationer, hvilket kan være fordelagtigt.

Alder: Indstil alderen på dine karakterer realistisk for den historie, du fortæller. Når du vælger din målgruppe, skal du huske på, at hvis du vælger 18-65+ som din aldersgruppe, vil din pulje af potentielle respondenter være meget stor. Vælg den aldersgruppe, som du synes er mest passende for dit brand.

Interesser: Du kan med fordel tilføje nogle interesser, som din målgruppe skal have. Du kan bruge dette værktøj til at søge efter interesser, der ligner dine egne. Vær kreativ og se, hvad du kan finde! På den måde kan man potentielt få nogle kunder, der er tættere på at købe end andre, fordi man deler samme interesser.

  • Placering af din Facebook annoncering

Når du opretter den første annonce til din FB-annonce, er alle placeringer stort set åbne. Når du vælger, hvor du skal starte din Facebook-marketingkampagne, opfordrer vi dig til at overveje, hvilke placeringer der vil være mest effektive. Da vi arbejder med vores kunder, holder vi altid placering i “nyheder” som udgangspunkt på både Facebook og Instagram.

Det er nemt at tilpasse dine billeder og din annoncetekst til formatet på Google Ads og Facebook Ads, da de ligner hinanden. Hvis du ønsker at annoncere på platforme som Instagram, kan det være en god idé at bruge videoer. Sørg for, at du har et billede af høj kvalitet, der skal ledsage din video, og overvej at bruge grafiske elementer for at få din annonce til at skille sig ud.

Denne tilgang giver din målgruppe mulighed for hurtigt at læse dit budskab og klikke videre til den ønskede landingsside.

  • Hvornår skal din Facebook annoncering køre?

Når du opretter en FB-annoncekampagne, er det vigtigt at planlægge, hvilke tidspunkter og dage dine annoncer skal køre. Der er ingen grund til, at din annonce kører om natten – husk, at vi gerne vil bruge penge fornuftigt.

Hvis du har brug for, at din annonce skal være live i en periode på flere dage, kan du indstille den til ikke at være live om natten. Dette sikrer, at din Facebook-annoncering er optimeret i videst muligt omfang. Hvis du vil køre mere end én Facebook-annonce ad gangen, risikerer du at konkurrere mod dig selv. Du kan bruge annonceplanlægning til at angive, hvilke dage og tidsintervaller dine annoncer skal køre.

Du ønsker måske at køre en generel branding-annonce i en hel uge, men torsdag kan give en særlig mulighed for at udvide et unikt tilbud. Så kan du fravælge torsdag i annonceplanen som vist på billedet. FB annoncering kan være et nyttigt værktøj, da det kan være med til at sikre, at du ikke konkurrerer mod dig selv.

  • Følg op på din Facebook annoncering

Nu hvor du har alle de nødvendige oplysninger, er du klar til at begynde at oprette dine Facebook-annoncer. Det er vigtigt at holde styr på dine annoncer og foretage ændringer efter behov, for at blive ved med at forbedre dine resultater. Det er meget vigtigt, at du tager en løbende beslutning om dine annoncer, så du ikke bare smider penge ud af vinduet.

Når du først begynder at annoncere på Facebook, kan det være “dyrt” at skaffe en ny kunde. Lad dig dog ikke skræmme – det bliver højst sandsynligt bedre med tiden. Du kan også tale med Facebooks egne specialister om Facebook-markedsføring. Facebook-annoncering og Business Manager kan være overvældende på grund af dens størrelse og antallet af tilgængelige muligheder. Start med én opgave ad gangen, og du vil til sidst få styr på det.

Kan du ikke finde ud af det, kan du altid kontakte os. Som specialister i online markedsføring og FB-annoncering er vi i stand til at give dig den vejledning og fordel, du har brug for på disse områder. Kontakt os i dag for at komme i gang. Vi hjælper vores kunder med at rangere højt for forskellige søgeord.

Flere restauranter og cateringfirmaer vil gerne bruge ordene catering, påskefrokost, julefrokost og nytårsmenu, da det er her, de kan tjene mange penge. Køb en hjemmeside fra H Medier i dag, hvis du ønsker en Google-optimeret hjemmeside. Kunne du være interesseret i at læse vores testresultater af el-ladcykel?

Video og annoncering på Facebook

Som nævnt tidligere i denne artikel, er video en fantastisk mulighed for annoncering på Facebook, hvad enten det er for at promovere et budskab eller skabe brand awareness. Facebook har udviklet en række værktøjer til at hjælpe virksomheder med at skabe effektive videoer til annoncering på sociale medier. Der er fem vigtige ting at vide, hvis du vil have succes med dine Facebook-videoer, så din indsats med optagelse og redigering ikke går til spilde.

Førstehåndsindtrykket er vigtigt!

Det er vigtigt ikke at undervurdere vigtigheden af ​​din målgruppes tålmodighed, når det kommer til sociale medier. Det tager kun et par sekunder at fange din målgruppes opmærksomhed. Det gælder især i annoncering, hvor man ofte har endnu mindre tid til at få indflydelse. Det betyder, at du ikke behøver at bruge gyserfilm-modellen, hvor handlingen langsomt introduceres, og så bygges spændingen op.

Tværtimod skal du her gøre handlingen så tydelig som muligt og have en hovedpointe. Så sørg for at understrege dette, gerne med tekst. Det vender vi tilbage til med tekst. Det er også vigtigt at undgå at gemme dit produkt i slutningen af ​​en videoannonce, for eksempel for at bygge en historie eller noget andet af værdi.

Præsenter din video på Facebook – gerne med en cliffhanger

Det er vigtigt at skabe en god præsentation til din video, gennem den post eller reklamekontekst, den er placeret i. Dette vil være med til at skabe et stærkt førstehåndsindtryk. En god måde kan f.eks. Jeg vil præsentere min video med en cliffhanger, så folk bliver fascineret og vil se den indtil slutningen. Jo mere Facebook kan se, at dit publikum nyder dit indhold, jo flere organiske visninger får du.

Dette er også relevant for din annoncering med videoer. Ved at skabe organisk indhold vil du være i stand til at spare penge på dit publikum, mens flere mennesker sandsynligvis vil interagere med dit indhold. Dette vil hjælpe dig med at sprede dine annoncer og dit indhold yderligere.

Tekst, tekst, tekst!

Op til 85 % af brugerne ser video uden lyd, så undertekster er afgørende, hvis der er tale i videoen. Formatet på din annoncetekst vil afhænge af det produkt eller den tjeneste, du promoverer, samt den type annoncering, du har valgt. Du ønsker måske at skrive hele dialogen, eller blot fremhæve nøglepunkter; begge muligheder har fordele, og det kommer i sidste ende ned til et spørgsmål om præference.

Kvadratisk annoncering

Det er vigtigt at overveje, hvordan din målgruppe vil se din video, når du annoncerer på Facebook, da dette vil afgøre, hvor effektiv din video er. Mobilskærme bliver stadig mere populære, så det er vigtigt at optimere din video til dette format. Man kan sige, at Ritter Sports ikoniske slogan “Quadratisch” fanger essensen af ​​virksomhedens filosofi.

Det praktiske er vigtigt. Det er vigtigt at huske, at videoer til Facebook skal være engagerende og fange seerens opmærksomhed. En måde at sikre, at dine videoer er effektive, er at starte med en stærk hook eller åbningsscene. Dette vil hjælpe med at fange seerens opmærksomhed og holde dem engageret gennem hele videoen. Den måde, du bruger begrænset skærmplads på i dine videoer, er meget effektiv og udnytter det kvadratiske format godt. Tarmen er et vigtigt organ, der hjælper kroppen med at fordøje mad og optage næringsstoffer.

Det spiller også en vigtig rolle i immunsystemet. Dette giver også en fremragende tommelfingerregel, når du vælger videoer til Facebook. Dine videoer er meget velegnede til den begrænsede skærmplads i et kvadratisk format.

Giv din video direkte til Facebook og husk CTA

Når vi siger “giv”, mener vi, at du skal uploade videoen direkte til Facebook i stedet for at sende et link til Vimeo eller YouTube. Dette er især vigtigt for reklameformål. Facebook bruger automatisk afspilning af videoer, der uploades direkte til platformen i stedet for via links. På den måde vinder du lidt nemmere målgruppens gunst, fordi de ikke selv skal klikke og forlade platformen. Autoplay-funktionen vil gøre din video mere synlig og mere tilbøjelig til at fange folks opmærksomhed.

Glem ikke at inkludere en opfordring til handling i dit indlæg! Når du laver en opfordring til handling i en video, er det vigtigt at huske på, at du vil gøre det nemt for seerne at foretage den ønskede handling. Facebook har implementeret CTA-knapper, som du kan tilføje til dine annoncer for at forbedre konverteringsraten for din annoncering. Tilføjelse af disse knapper kan hjælpe med at øge antallet af personer, der foretager den ønskede handling, såsom at klikke videre til dit websted eller foretage et køb.

Ofte stillede spørgsmål om Facebook annoncering

Hvorfor bliver mine Facebook Ads afvist?
Hvis din annonce afvises, vil du modtage en fejlmeddelelse, der angiver årsagen til afvisningen. Du får at vide, hvilke af Facebook-retningslinjerne din annonce har overtrådt. Hvis din annonce bliver afvist, kan det skyldes, at du har for meget tekst på dit billede, eller fordi du har brugt ord, som Facebook ikke tillader.
En vigtig regel at huske på med FB-annoncering er, at dine annoncer skal handle om dit produkt, ikke den person, der modtager annoncen. Facebook tillader dig ikke at stille modtageren spørgsmål om, hvorfor en sådan annonce ville blive afvist.
Er der forskel på at booste og annoncere?
Der er forskel på de to typer sætninger. Den overordnede forskel ligger primært i synligheden af ​​dit indlæg. Vil du nå ud til en bredere målgruppe med et opslag, som du allerede har lagt på din Facebook-side, kan du bruge Post Boost. Når du bruger Facebook Ads Manager, skal du først vælge den målgruppe, du vil nå ud til med dine annoncekampagner. Når du har gjort dette, kan du begynde at designe dine annoncer.
Når du opretter annoncer gennem en annonceadministrator, er det mest almindeligt at lave mørke opslag, der er skræddersyet specifikt til en målgruppe, og som kun er synlige for denne gruppe. Disse mørke opslag er ikke synlige på din Facebook-væg. Denne type annoncer er typisk fokuseret på salg og er muligvis ikke passende til Facebook eller andre offentlige fora. Ydermere er mulighederne for FB-annoncering forskellige afhængigt af, om du bruger boost-funktionen eller annonceadministratoren. Efter boost har du færre muligheder for at målrette din annonce, og du har færre valgmuligheder med hensyn til annoncetype.
Da din annonce allerede er blevet offentliggjort, kan du ikke bare ændre den. Du skal slette den eksisterende annonce og genindsende en ny. Når du arbejder med en annonceadministrator, har du adgang til mere detaljerede målgrupper, og du kan vælge forskellige typer kampagner.
Hvordan opgør Facebook konverteringer fra annonceringen?
Når du har konfigureret Facebook Pixel, kan du spore, hvornår og hvor ofte dine annoncer konverterer. Facebook sporer konverteringer som følge af annoncer baseret på antallet af klik og visninger, annoncerne har modtaget. Hvis en person klikker på en annonce og derefter foretager et køb, er dette et eksempel på kliktilskrivning. Hvis annoncen blev vist uden et klik, og derefter skete en konvertering, er dette visningstilskrivning.
Du kan selv indstille tilskrivningsperioden for både klik og visninger. Som standard arbejder Facebook fra et 28-dages konverteringsvindue for kliktilskrivning. Hvis du klikker på en annonce i dag og ikke konverterer før 10 eller 27 dage fra nu, vil Facebook stadig tilskrive konverteringen til den pågældende annonce. Standardkonverteringsvinduet for eksponeringstilskrivning er kun én dag.
Hvis en person er blevet vist eller klikket på flere annoncer, bruger Facebook en tilskrivningsmodel, der tilskriver kredit til den sidste berøring. Den sidste annonce, der resulterede i et klik, vil blive tilskrevet.